Als geen ander begrijp ik hoe u zich kunt voelen!

Praktijkvoorbeelden/klachten.


Ga  mee op reis, zodat alles weer kan gaan stromen...
Er valt niets te verliezen, behalve een slechtere gezondheid!

stromen

Praktijkvoorbeelden.

“Ik ben 55 maar voel me 75”, 
verzucht de vrouw tegenover me. Ze heeft een lange lijst met klachten waaronder artrose, pees- en gewrichtsontstekingen, botpijnen, zeer beperkte lichamelijke en geestelijke energie, slechte spijsvertering en slecht slapen. Ze heeft een revalidatietherapie gevolgd waar ze  baat bij had maar wil meer doen voor haar gezondheid en van de medicatie afkomen. Bij de natuurdiëtiste begon haar hersteltraject. Na een jaar dieet en supplementen  kon ze weer op haar zij slapen, iets wat  12 jaar niet mogelijk was door de pijn. Het nieuwe voedingspatroon bleef ze volhouden omdat het haar zoveel goed deed. Daarna begon ze met fytotherapie in de vorm van tincturen waardoor een tiental  resterende klachten sterk verminderden of  geheel verdwenen.  Ook vond ze meer balans in haar leven met yoga en  door bewustwording. Uiteindelijk is ze erg tevreden over de vooruitgang, het merendeel van haar klachten is verdwenen.  Wat ze met haar inzet, voeding en fytotherapeutica heeft bereikt is meer dan ze ooit gedacht had: "ik ben 60 maar voel me nu 55!".

“Wat heb jij nou aan je oog?”, 
roep ik uit, als ik een vriend zie met een dik, rood en ontstoken bovenooglid. Hij heeft er al een tijd last van en daarom een afspraak met de huisarts gemaakt. Voor in de tussentijd geef ik hem een tinctuur om in te nemen mee, instructies voor het schoonmaken van het oog met kruidenthee en aanstippen. Voor de geplande afspraak met de huisarts is zijn aandoening verdwenen.

“PTSS maakt je leven kapot”, 
vertelt de Afghanistan-veteraan me. Een man die zich in de bloei van 
zijn leven geestelijk en lichamelijk een wrak voelt en een waslijst aan klachten heeft. Hij is vooruitgegaan door zware geestelijke therapieën 
te volgen maar wil zich beter voelen dan hij nu doet en van zijn (onregelmatig genomen) medicatie afkomen.
Analyse van zijn voedseldagboek liet tekorten zien van inname van allerlei essentiële voedingsstoffen. Volwaardige voeding is bij lichamelijke en geestelijke klachten een eerste vereiste. Hij veranderde zijn eetpatroon, ging   fytotherapeutica en supplementen nemen. Hij kwam  3 keer op consult en er was telefonisch overleg. Na anderhalf
jaar zijn de berichten positief: hij werkte voor halve dagen, had een liefdevolle partner gevonden en hij voelde zich goed.


“Kunnen we niet naar de kruidenmevrouw gaan?”, 
vraagt de kleuter aan haar moeder. Ze braakt al dagen en heeft diarree. Ze gaan naar de huisarts waarna de moeder contact met me opneemt, ze wil graag alles zoveel mogelijk natuurlijk doen. Ik geef haar voedingsrichtlijnen mee, opties voor kruidentheeën tegen de diarree en een tinctuur tegen het braken.
Helpt het? Zulke ongemakken gaan in de regel vanzelf over. Maar de moeder meldt dat het braken na één maal tinctuur nemen was gestopt.


Klachten.

Fytotherapie is voor iedere leeftijd geschikt, bijvoorbeeld bij 
de volgende klachten. Staat uw klacht er niet bij? Ook dan is 
behandeling vaak heel goed mogelijk!  U kunt mij altijd vrijblijvend bellen.

Chronische aandoeningen: 
hoofdpijn, migraine, vermoeidheid, burn-out, huidproblemen, 
ontstekingen, pijn en reumatische klachten, nek- en schouder-
klachten, gewrichtspijnen, longproblemen, hoge bloeddruk, spijsverteringsproblemen (maag- en darmklachten), allergieën, vermoeidheid.

Psychische problemen: 
stress en slapeloosheid, depressie, rusteloosheid, angsten.

Acute klachten:
griep, blaasontsteking, keel- en oorontsteking, kneuzingen, virusinfecties.

Hormonale klachten: begeleiding van zwangerschap, bevalling, 
PMS-syndroom, menstruatiestoornissen en overgangsklachten.