Over de wondere wereld van kruiden.

geneeskrachtige kruiden
Kruiden
Kruiden worden al duizenden jaren niet alleen ingezet om de smaak van eten te verbeteren maar  ook om de geneeskracht ervan. De fytotherapie (leer van geneeskrachtige kruiden) behandelt aandoeningen met geneeskrachtige kruiden. Moderne medicijnen zijn veelal ontwikkeld vanuit  die kruidenleer.

Ik geef informatie over soorten kruiden, waar ze groeien, wat voor inhoudsstoffen ze bevatten, waar ze voor worden gebruikt (eten, industrie, medicijnen etc.) wat je ermee kunt doen. De inhoudsstoffen worden uitgelegd vanuit de  wetenschappelijke invalshoek.  Een kruid bevat veel meer inhoudsstoffen dan alleen vitaminen en mineralen en die  stoffen hebben allemaal hun werking op het lichaam.

Bij kruiden geldt niet: “baat het niet, dan schaadt het niet”!
Ook kruiden kunnen bijwerkingen en contra-indicaties hebben en interacties vertonen met bijvoorbeeld reguliere geneesmiddelen. Ook deze zaken komen in een lezing/bijeenkomst aan de orde.


De bijeenkomsten zijn uitdrukkelijk niet bedoeld als consult of ter vervanging van bezoek aan of advies van de huisarts.  Ze zijn bedoeld als verrijking van uw kennis over de  geweldige wereld van de kruiden!